(FOTO) Policija u Sarajevu slobode lišila pet osoba zbog droge: Pogledajte šta su im sve pronašli

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga. Hapšenja su se provela jučer u sklopu planskih aktivnosti na suzbijanju organizovane prodaje opojnih droga na području KS.

Uhapšene su osobe inicijala E.B., rođen 1989.godine, R.M., rođen 1994.godine, S.Č., rođen 1989.godine, E.A., rođen 1991.godine i M.F., rođen 1983.godine, svi nastanjeni u Sarajevu.

Na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je 11 pretresa na različitom lokacijama u Kantonu Sarajevo, pretres jednog ugostiteljskog objekta, kao i dva putnička motorna vozila.

Izvršenim pretresom stana koji koristi E.B. na području općine Novi grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto:

– oko 900 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin (tržišna vrijednost oko 55.000 KM),

– šest mobilnih telefona i

– veća suma novca koja potiiče od preprodaje opojne droge.

Također u pretresima na ostalim lokacijama pronađeno je i oduzeto sljedeće:

– 300 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

– 60 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid,

– 10 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi

– četiri digitalne vage,

– aparat za vakumiranje i

– pribor za prepakivanje droge.

“Pored gore navedenih uhapšenih osoba, tokom pomenutih aktivnosti u službene prostorije je privedeno i saslušano još šest osoba.Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama”, saopćili su iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79