(FOTO) Policijska akcija u Srbiji: Blokirano selo, traga se za ubicama porodice Đokić

U toku je akcija policije u selu Moravac kod Aleksinca, piše Telegraf.rs. Prema prvim informacijama, jake policijske snage su u selu u okviru istrage o ubistvu porodice Đokić.

Policija je opkolila selo, raspoređeni su na ulazu i izlazu iz sela. Dva policijska kombija su na raskrsnici gdje su odvezeni ka njivama, u kojima su nađena tijela.

Spaljena tijela

Podsjetimo, Đokići su posljednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gdje su bili kod Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gdje žive. Njihov Passat crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da je u zemlju propala.

Tijela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gdje su kobne večeri i bili u posjeti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tijela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Najprije je u selu Tešica pronađen njihov zapaljeni Passat, a nekoliko sati kasnije i njihova tijela u blizini divlje deponije u Moravcu.

Pronađeni tragovi krvi ukazuju da su ubijeni na mjestu gdje su spaljeni. Njihovo vozilo pronađeno je 12 kilometara dalje u šumi, kraj napuštene separacije u Tešici. Ustanovljeno je da su svo troje likvidirani vatrenim oružjem, a vjeruje se da je motiv stravičnog ubistva pljačka.

Kako vrijeme odmiče ovaj monstruozni slučaj je pod sve većim velom crne misterije, a u međuvremenu o ubistvu se “isplelo” bezbroj teorija, međutim, nijedna nije zvanično potvrđena.

Saslušano 100 osoba

U okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mjesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gdje je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag koji je nađen pored tijela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Porodica Đokić, Goran, njegova supruga Gordana i kćerka Lidija iz Aleksinca, sahranjena je 7. oktobra na groblju u Žitkovcu. Tog dana je u Aleksincu bio i Dan žalosti, pa su zastave bile spuštene na pola koplja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79