(FOTO) Političaru iz Goražda polupali BMW-a

 

Džebrail Bajaramović, aktuelni poslanik u Skupštini BPK Goražde prijavio je policiji da mu je danas ponovo onemogućen prilaz vlastitom imanju od strane osobe koja koristi zemljište u neposrednoj blizini.

Ovo je šesta po redu prijava policiji u posljednjih mjesec dana, od dolaska na imanje sa puškom, sprečavanja prilaza i fizičkog napada, ispričao je za Klix.ba Bajramović.

Dodaje kako je izostala adekvatna reakcija tužilaštva jer se različiti napadi konstantno ponavljaju te da se ne osjeća bezbjedno. S druge strane nisu mu poznati motivi konstantnih provokacija i napada, sem činjenice da ova osoba koristi livadu u državnom vlasništvu.

“Nemam pojma šta može biti motiv, na moje imanje je dolazio sa puškom, sprječava me da dođem na imanje, automobil mi je oštetio gađajući kamenjem i jedina kvalifikacija koja je bila tada je da je napravljena materijalna šteta. Je li treba da padne mrtva glava da bi bilo neke reakcije. Ovo je šesta prijava po redu, rečeno mi je da nema elemenata krivičnog djela”, ogorčen je Bajramović.

Bajramović se se trenutno nalazi u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova i tvrdi kako neće napustiti prostorije dok se ovaj slučaj adekvatno ne riješi.

“Ja sam u stanici MUP-a BPK Goražde i ne napuštam stanicu dok se ovo ne riješi. Oni svaki put odrade posao profesionalno. Ali šta je sa tužilaštvom, jel treba da me neko ubije pa da reaguju. Neću da i ovo bude još jedna slučaj Raščić, Dragičević, Memić… Kad nego izgubi život onda se sve dva tri dana priča i zaboravi. Ne mogu da shvatim da nema nikakvih mjera da se spriječi ovako nešto.

Ovo je za mene ugrožavanje života i sigurnosti, ja ne znam šta treba da se desi da bi reakcija bila adekvatna. Ni dolazak na imanje sa oružjem ne predstavlja ništa, nikakav incident. Ne želim da mi neko ugrožava život, je li to elementarno pravo svih građana”, kaže Bajramović za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79