(FOTO) Polomljena stabla u parku

”Netko ih je prije dvije noći sve polomio, zavrnuo grane i to baš na tim mladim sadnicama koje smo zasadili prije četiri godine”, govori za Bljesak.info Bojan Spasojević magistar poljoprivrede pejzažne arhitekture.

Četiri mlade sadnice japanske trešnje polomljene su mostarskom parku Zrinjevac. Riječ je o jednoj o najljepših japanskih trešanja koje su još 2005. godine posađene u Mostaru, u suradnji s asocijacijom Ipil Ipil no Kai, a sve u svrhu širenja japanske kulture u BiH. ”Trešnje smo zapravo proizveli ovdje, kalemi su došli iz Japana, zajedno s nama posadio ih je čuveni majstor za kalemarstvo iz Japana. Netko ih je prije dvije noći sve polomio, zavrnuo grane i to baš na tim mladim sadnicama koje smo zasadili prije četiri godine”, govori za Bljesak.info Bojan Spasojević magistar poljoprivrede pejzažne arhitekture.

Ističe kako je ovaj vandalizam tužan i žalostan jer se radi o jednoj od najljepših japanskih trešanja od svih kultivara, kojih ukupno ima negdje oko 280, a obzirom da su polomljene sve mlade sadnice, smatra kako je to bilo namjerno, odnosno da se radilo o vandalu koji je ‘znao što čini’.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79