(FOTO) PONOVNO SE SUDI ZBOG STRAŠNOG MASAKRA

Nakon što je u ožujku ove godine Vrhovni sud ukinuo prvotnu presudu, danas je u Rijeci krenulo ponovljeno suđenje Dini Kulišeku

 

Na riječkom Županijskom sudu započelo je ponovljeno suđenje Dini Kulišeku iz Dramlja zbog ubojstva Ivana Jagodića i pokušaja ubojstva njegove djevojke Meriem Demo.

Masakr koji je potresao Hrvatsku dogodio se 2014. godine u Crikvenici, a u lipnju prošle godine Kulišek je odlukom sutkinje Jasenke Kovačić nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 38 godina.

Za ubojstvo mu je izrečena kazna od 29 godina zatvora, a za pokušaj ubojstva 12 godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od ukupno 38 godina zatvora.

Ipak, Vrhovni sud u ožujku ove godine ukinuo je prošlogodišnju presudu iz lipnja. Presuda riječkog suda srušena je zbog okolnosti i pitanja vezanih za ubrojivost Kulišeka u vrijeme počinjenog masakra u stanu.

Vijeće riječkog Županijskog suda je, naime, presudu donijelo na temelju stajališta da je treće psihijatrijsko vještačenje, nadvještačenje koje je obavila Neuropsihijatrijska bolnica Popovača, učinjeno po pravilima struke (obrana je imala suprotno mišljenje), a po njemu je ubojica u vrijeme zločina bio ubrojiv (iako smanjeno, ali ne bitno). Prvostupanjska presuda donesena je na kraju suđenja u kojem je fokus bio na pitanju Kulišekove ubrojivosti u vrijeme zločina.

Podsjetimo, Kulišek je 13. srpnja 2014. godine došao do vrata stana na drugom katu zgrade u crikveničkoj Ulici Kralja Tomislava 118B s velikim nožem, razvalio ulazna vrata te, gotovo bez riječi, Jagodiću zadao 30 uboda nožem koji su ga usmrtili, iako ga je žrtva u strašnim bolovima molila da prestane.

Potom je, uvidjevši da se u stanu nalazi i njegova djevojka, u strahu od njezina svjedočanstva, pokušao ubiti i nju i zadao joj 20-ak uboda nožem. Srećom, djevojka je nekako preživjela.

Kulišek je na prvotnom suđenju izjavio kako mu se u snu pojavljivala slika i prilika vraga u obliku Ivana Jagodića.

“Mislio sam da ću ubiti zlo ako ubijem vraga. Ako nastupi smrt Sotone, onda prestaje zlo. Imao sam glasove u glavi, oni su me nagovarali na to. Govorili su mi da imam misiju, da moram ubiti vraga, nožem u srce. Pukao mi je film. Na kraju sam mu pokucao na vrata, napravio to što sam napravio i otišao”, rekao je tada Kulišek.
Vijesti.hr

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments