(FOTO) Poplavljeno 20 vrtića, 6.000 domaćinstava bez struje

Zbog obilnih kišnih padavina u Beogradu, pripadnici sektora za vanredne situacije su intervenirali 37 puta i iz poplavljenih objekata spasili 12 osoba, izjavio je načelnik tog sektora Predrag Marić.

Najveći problemi su zabilježeni u općini Palilula, u čijim naseljima i stanuje 12 spašenih osoba, stoji u saopćenju policije.

Trenutno je u Beogradu angažirano 90 vatrogasaca spasilaca u 23 vozila, aktiviran je tim za ispumpavanje vode s pumpama velikog kapaciteta.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je, poslije obilnih padavina, poplavljeno 20 vrtića, kao i da je 6.000 domaćinstava bez struje. Prema njegovim riječima, više od 6.000 domaćinstava, mahom u Zemunu i Novom Beogradu, trenutno nema struju.

– Najugroženija je lijeva obala Dunava, gdje je palo oko 100 litara kiše za 45 minuta, što je količina koja padne za jedan mjesec na teritoriju Beograda – kazao je Vesić beogradskim medijima prenosi Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79