(FOTO) Porodica i prijatelji u suzama ispratili bh. alpinistu Armina Gazića na vječni počinak

Članovi porodice, prijatelji, poznanici i sportske kolege oprostili su se danas u Zenici od 30-godišnjeg Armina Gazića koji se utopio u rijeci Neretvi.

Dženaza namaz je klanjana u mjestu Pehare u Zenici, a ukop je obavljen na mjesnom mezarju. Više stotina prisutnih s nevjericom je ispraćalo tabut Armina Gazića ka vječnom počivalištu, a brojne kolege i sportski prijatelji su se proteklih dana emotivnim porukama oproštali od njega.

Riječi hvale o Arminu imao je i imam koji je predvodio dženazu, a koji je kazao da je Armin preminuo kao šehid.

“Otišao je u najsretnijim danima u godini, najsretniji Allahu su ovi dani zulhidžeta i njegovo preseljenje je bilo u ovim danima. Prenosi se u hadisima da je pet vrsta šehida, a između ostalih i utopljenik. Dugo sam imam, dosta sam umrlih gasulio, i Armina sam gasulio, Allah najbolje zna, kao šehida jer sam to osjetio istinski u jednom trenutku”, kazao je imam.

Osim vedre naravi i dobroti, Armin će ostati upamćen kao neustrašivi i uspješni alpinista. Osvojio je neke od najvećih vrhova svijeta. Sjeverna stijena Matterhorna, Denali, najviši vrh Evrope Elbrus i brojni drugi vrhovi našli su se na njegovoj listi.

Alpinizmom se bavio 18 godina, trostruki je državni prvak u sportskom penjanju te dobitnik priznanja Sportskog saveza BiH za doprinos i razvoj sporta.

Njegova rodna Zenica, ali i Sarajevo gdje je živio i radio ono što voli, zauvijek će pamtiti njegovo ime i sve ono što je uradio za razvoj alpinizma u BiH prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79