(FOTO) Porodici kojoj su nedavno vukovi pobili stoku jutros donirane 23 ovce i 9 janjadi

Hajrudinu i Raziji Humić vukovi su u tri dana poklali 20 ovaca. Radi se o porodici koja se među prvima vratila na svoja ognjišta u selo Humiće kod Tjentišta i koja je isključivo živjela od stočarstva.

Ipak, još jedna od potvrda da živimo u zemlji velikih ljudi stigla je neposredno nakon njihove tragedije, a na način da Humići praktično nisu ni znali šta se dešava.

Edin Mameledžija iz Turbeta je sa prijateljima iz cijele BiH koji se bave stočarstvom, pokrenuo i uspješno realizovao akciju doniranja i prikupljanja ovaca za porodicu Humić. U akciju su se uključili stočari iz Kozarca, Jajca, Donjeg Vakufa, Bugojna, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Travnika, Turbeta, sa Vlašićkog platoa, iz Karaule, Han Bile, Duba, Visokog, Sarajeva i Foče, te Lovačko društvo takođe iz Foče, piše Travnički.info.

“SOFA MM” Vitez, firma u kojoj je Mameledžija zaposlen, donirala je sredstva za gorivo jer je trebalo obići sva ova mjesta i prikupiti doniranu stoku.

Ipak, jutrošnje oduševljenje u Humićima bilo je više nego dovoljna nagrada svima uključenim u ovu akciju, jer, napominjemo, Humići nisu ni znali da im se prikuplja pomoć.

Dvadeset tri ovce i devet janjadi jutros je stiglo u svoj novi dom, a mi se koristimo prilikom da Edinu i svima uključenim u ovu akciju uputimo iskrene čestitke i zahvalu što su nam još jednom pokazali da je ovo zaista zemlja dobrih i velikih ljudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79