(FOTO) Porušene sve diskoteke na budvanskom šetalištu, kamioni odnose posljednje ostatke

Šest budvanskih diskoteka na otvorenom, “Trocadero”, “Paris”, “Ambiente”, “Raffaello”, “Maltez” i “Miami” i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji porušeni su, a gomile šuta, betonskih blokova se uklanjaju.

Porušeni objekti u Planu privremenih objekata označeni su kao crvena zona.

Sve diskoteke na budvanskom šetalištu su porušene, a ostaci objekata moraju biti uklonjeni najdalje do 20. oktobra.


Javno preduzeće “Morsko dobro” ranije je obavijestilo zakupce šest diskoteka da će biti aktivirane bankarske garancije i angažovana služba koja će to obaviti, ukoliko privremeni objekti ne budu uklonjeni do predviđenog roka, prenose crnogorski mediji.

Crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma donijelo je program privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od 2019-2023. godine.

Prema tom dokumentu, ubuduće neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata na šetalištima, jer su gradske zone opterećene.

Tada je navedeno da će biti uklonjeni i privremeni objekti na lokacijama na kojima, prema usvojenim državnim lokalnim studijama, Morsko dobro planira da uskoro realizuje projekte.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79