(FOTO) Postavljen ringišpil ispred sarajevske Vijećnice

Lunapark, koji je danas “osvanuo” u Sarajevu, izazvao je veliki interes građana, ponajviše zbog specifične lokacije koja je izabrana za njegovo postavljanje. Naime, on će biti postavljen na platou preko puta Vijećnice, gdje se obično odvijaju kulturni događaji.

Odgovor o čemu se radi potražili smo u Općini Stari Grad Sarajevo.

“Općina Stari Grad Sarajevo je, putem Službe za investicije i komunalne poslove, izdala odobrenje privrednom društvu DURMES d.o.o. Cazin za privremeno korištenje javne površine na lokalitetu novoizgrađenog višenamjenskog trga u ulici Avdage Šahinagića u svrhu postavljanja zabavnih sadržaja za djecu (bungee jumping, caruseel sa figurama, trampoline i dječije figure)”, kažu iz Općine Stari Grad.

Dodali su da je korisniku izdato odobrenje za korištenje javne površine u periodu od 1. oktobra do 19. oktobra 2021. godine.

“Odobrenjem su korisniku propisane sve zakonom predviđene mjere. Između ostalog, poduzimanje svih sigurnosnih mjera, nadzor i briga o bezbjednosti djece prilikom korištenja sadržaja na odobrenoj površini, kao i da se predmetni sadržaji postave tako da se ne ometa sigurno odvijanje saobraćaja, pristup zgradama, podzemnim i drugim instalacijama”, zaključuju iz Općine Stari Grad.

Korisnici društvenih mreža već raspravljaju o ovome, dok jedni u postavljanju lunaparka na ovoj lokaciji ne vide ništa sporno, drugi ga nazivaju “ruglom” i “vašarom piše Klix.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79