(FOTO) Potresna poruka djevojčice iz Zenice: “Ako je ikako moguće…”

Obraćali su se mnogim institucijama tražeći pomoć ali su se svi oglušili na vapaj ove sedmočlane porodice koja živi na tuđem imanju u mjestu Klopče kod Zenice.

Azra Đulović iz Zenice vrlo često na svom profilu poziva ljude velikog srca da se uključe u neku humanitarnu akciju. Isto je učinila i ove sedmice.

Potresena situacijom u kojoj se nalazi djevojčica Mirijam odnosno njena porodica, objavila je njihovu zajedničku prepisku i fotografije koje, više od riječi, pokazuju teške uvjete u kojima oni žive, javlja Hayat.ba.

Bili bi sretni, piše Azri ova djevojčica, kada bi ova dotrajala kuća koja se nalazi u okolini Zenice, postala njihova, da imaju svoj krov nad glavom…

Uvjeti u kojima žive, ako se uvjetima uopće mogu nazvati, su nikakvi.

Nemaju nikakvih primanja. Djevojčica piše kako je njena 50-godišnja majka nezaposlena, baš kao i tri godine stariji otac. Prijavljivao se poslove i nekoliko firmi, ali ga nisu zaposlili. Otac i majka jedva prehranjuju svojih petero djece. Jedno je uzrasta četiri, drugo pet, treće osam, dok najstariji imaju 13 odnosno 16 godina.

Obraćali su se mnogim institucijama tražeći pomoć ali su se svi oglušili na vapaj ove sedmočlane porodice koja živi na tuđem imanju u mjestu Klopče kod Zenice.

– Obećah joj, lično a i uz pomoć svih onih koji nisu imuni na ovakve slučajeve, i da, zaista želim, moram i hoću. Vratila me unazad mnogo godina kada sam i ja kao dijete doslovno molila za parče hljeba, dijete koje je u onim “teškim” godinama od komšija jelo čak i kiselu kokoruzu… Ne bih dalje, bilo prošlo… Vratimo se Mirijam. Svaka pomoć za Mirijam i njenu porodicu je dobrodošla. Uslovi u kojima žive su katastrofalni.

– Mirijam ima jednu ogromnu želju, pogledajte našu prepisku i svi vi koji možete da joj pomognete u realizaciji iste, učinite to, molim Vas – napisala je Azra Đulović pozivajući sve one koji su spremni pomoći ovoj sedmočlanoj porodici da se mogu javiti i njoj na lični Facebook profil.

 

Dedo Mehmed iz Bugojna ima 87 godina, živi sam, bez vode, struje, kupatila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79