(FOTO) Nije bilo nevremena: Poznat uzrok pada stabla na vozilo u Banjaluci

Pripadnici Vatrogasne brigade, u saradnji sa radnicima “Tamarisa“, uklonili su stablo lipe koje je jutros palo na saobraćajnicu u Ulici Prvog krajiškog korpusa i oštetilo automobil koji se tada nalazio na semaforu, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Palo stablo u banjalučkoj ulici, jedna osoba lakše povrijeđena

Intervencija je uslijedila odmah po saznanju za ovaj slučaj, kako bi se što brže oslobodila ova prometna saobraćajnica, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako ističu u Odjeljenju, riječ je o stablu koje se nalazilo u sklopu blokovskog zelenila koje je spolja gledano fiziološki potpuno zdravo ali su očigledno korijen stabla i zona pridanka bili zahvaćeni uznapredovalim procesom truljenja.

“Upravo ovakve situacije nam ukazuju na potrebu izrade katastra zelenih površina koji bi sadržavao i drvorede. U jednom takvom dokumentu svako stablo koje se nalazi na javnoj površini bilo bi snimljeno savremenim instrumentima koji ukazuju na pojavu truleži i promjene u deblu i korijenu, što je upravo bio slučaj sa stablom koje se jutros srušilo”, naveli su iz Odjeljenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79