(FOTO) Predizborna kampanja kao tragikomedija: Ko gradi Administrativni dom u Brčkom?

Predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore u BiH službeno počinje 16. oktobra i trajat će narednih 30 dana. Međutim, kako smo i navikli u prethodnim izbornim godinama, predizborna kampanja političkih stranaka počinje već mjesecima prije službenog datuma.

Takva situacija je i u ovoj izbornoj godini, domaća javnost je svjedok da je predizborna kampanja već u punom jeku, a prijave protiv određenih kandidata su već uveliko na adresi CiK-a.

🏗🏢 Započeti radovi na izgradnji Administrativnog doma MZ Klanac! Mi radimo!!! #sda

Gepostet von SDA Brčko Distrikt BiH am Dienstag, 6. Oktober 2020

Kao i svaki put do sada, ni u ovoj izbornoj godini bh. javnost nije lišena tragikomičnih pokušaja kupljenja jeftinih političkih poena. Jedna takva situacija nam danas dolazi iz Brčkog.

Naime, na oficijelnim Facebook stranicama SDP Brčko i SDA Brčko osvanuli su identični postovi u kojima obje stranke uzimaju zasluge za započeti projekat izgradnje Administrativnog doma u jednoj lokalnoj mjesnoj zajednici.

Konačno započela realizacija SDP-ovog projekta nakon 12 godina – Izgradnja Administrativnog doma MZ Klanac!

Gepostet von SDP Brcko am Dienstag, 6. Oktober 2020

Ako je vjerovati Facebooku, prvo je post je objavila SDA Brčko, da bi samo sat vremena kasnije post skoro identičnog sadržaja objavila Facebook stranica SDP Brčko.

Ova situacija je tokom dana postala predmet ismijavanja domaće javnosti na društvenim mrežama, a građani se s pravom pitaju “Ko gradi Administrativni dom u Brčkom?”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79