(FOTO) “Preobraženje Gospodnje” u Doboju: Samo jedan Bošnjak slavi krsnu slavu

Redakciji portala Crna Hronika stiglo je otvoreno pismo građana Doboja u vezi jučerašnjih događaja u ovom gradu. Zbog čega su građani, u ovom slučaju Bošnjaci, zabrinuti, pročitajte u njihovom obraćanju javnosti koje prenosimo u cjelosti.

“Jučerašnji skandal oko skidanja zastave Bosne i Hercegovine sa jarbola gradske uprave Doboj, predsjedniku skupštine Grada Doboja Sevlidu Hurtiću (prvom u bosnjaka Doboja) nije zasmetao što je i pokazao tako što je bio jedini Bošnjaka koji je prisustvovao krsnom ručku na slavi grada Doboja – Preobrazenje Gospodnje. Za zastavu je javnost upoznata, ali za prisustvo Sevlida Hurtica ovoj pravoslavizaciji grada Doboja, nije, te se nadamo da ćete isto upoznati siru javnost.

(FOTO) Sramotno ponižavanje države: Uklonili zastavu BiH ispred Gradske uprave Doboj

Sevlid Hurtić je inače poznat po tome što je glasao za to da ulica u Doboju dobije ime po Goranu Nikoliću iz Kumanova srpskom borcu makedonskom plaćeniku i pripadniku Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske koji je poginuo polovinom avgusta 1993. godine na Putnikovom brdu kod Doboja. Milorad Dodik uručio je u Skoplju Medalju zasluga za narod porodici Gorana Nikolića.

Bošnjaci glasali da borac Vojske Republike Srpske dobije ulicu u Doboju

Sevlid Hurtic je inače produžena ruka Edina Ramića iz SDA, Federalnog ministra za izbjeglice, u ovom gradu, čiji je koordinator bio oko 5 godina.

Obraćamo vam se sa informacijama koje možete provjeriti, te koji su javno dostupni na linku.

Preobraženje Gospodnje…

Posted by Srećko Rekanović on Thursday, 19 August 2021

Mi kao građani grada Doboja, Bosnjaci, zabrinuti smo zbog ponašanja bošnjačkih predstavnika na čelu sa Sevlidom Hurticem, i uznemirava nas prisustvo i njegova saradnja sa Miloradom Dodikom i Borisom Jerinicem (oba iz SNSD).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79