(FOTO) Pretresi širom TK: Pogledajte šta je sve policija pronašla

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., 23. i 24.3.2021.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacije na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Lukavac, Gračanica, Gradačac, Živinice, Srebrenik i Čelić).

Ekskluzivno za CH: Oglasio se Nedžad kojem su u vikendici pronašli arsenal oružja!

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela: 2 automatakske puške, 1 automatski pištolj, 5 okvira za automatski pištolj sa 114 metaka, 1 pištolj marke CZ call.7,62 sa 1 okvirom i 76 metaka, oko 2700 puščanih metaka različitog kalibra, 9 okvira za automatsku pušku, spremnik za municiju, 1 mitraljez M53, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc. pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 digitalna vaga, određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti podneseni Izvještaji protiv: S.S., rođen 1967.godine iz Živinica i D.H., rođen 1978.godine, iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, takođe protiv M.Z., rođen 2001.godine iz Čelića, E.Š., rođen 1991.godine iz Lukavca i N.Dž., rođen 1984.godine iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz člana 287. KZ FBiH.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti dostavljeni izvještaji protiv sljedećih lica zbog posjedovanja i zloupotrebe opojnih droga: F.E., rođen 1989.godine iz Živinica, D.K., rođen 1986.godine iz Gradačca i N.M., rođena 1997.godine iz Srebrenika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79