(FOTO) Priliv vode u jezero Modrac je viši, ali za sada stabilan

Stanje na području Tuzlanskog kantona se stabilizira, a vodostaji rijeka su u padu.

Također, priliv vode u jezero Modrac je viši, ali za sada stabilan – potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović.

Što se tiče klizišta, on navodi da su pored starih, nova klizišta evidentirana u općinama Sapna i Čelić, a novo klizište je zabilježeno i u Srebreniku te nekoliko manjih klizišta u Tuzli.

Vodostaj na brani Hidroelektrani Modrac jutros u 7 sati bio je 199,77 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.) i u odnosu na mjerenje jučer viši je za 95 centimetara. 

Vodostaj na brani Hidroelektrani Modrac jutros u 7 sati bio je 199,77 m.n.m. Foto: A. BAJRIĆ

Gradonačelnik grada Tuzle je, na prijedlog gradskog štaba Civilne zaštite, proglasio stanje prirodne nesreće od poplava i klizišta na području grada Tuzla. 

U protekla 24 sata građani su prijavili urušavanje potoka na području Trakilovića, Bojića, i MZ Bukinje koji vodi prema Divkovićima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79