(FOTO) Pročitajte tužnu priču o borcu koji mjesečno živi od 18KM

(FOTO) Pročitajte tužnu priču o borcu koji mjesečno živi od 18KM


Demobilisani borac Suljo Handanović živi u neljudskim uslovima sa suprugom i kćerkom koja ide u 9 razred osnovne škole.

Porodica nekako preživljava sa 18 KM dječijeg dodatka i dnevnica koje 60-godišnji Suljo zaradi radeći sve vrste poslova koje mu se ponude.Lošeg je zdravstevenog stanja bez redovnih primanja što je rezultiralo time da porodica živi u staroj i oronuloj kući bez vode i struje.U staroj kući imaju dvije sobe i hodnik bez kupatila.

Krov je veoma loš i prokišnjava a kuću je gotovo nemoguće zagrijati pa samim time njihova 15-godišnja kćerka spava zajedno sa njima u hladnim zimskim danima.Obilne snježne padavine su dodatno oštetile crijep pa je kuća puna vode prilikom padavina prenosi Suljina supruga.

Prije 3 godine je Suljo dobio 5.000 KM od boračke organizacije sa kojima je započeo malu i skromnu kuću,nadajući se da će je završiti.Nažalost,kuća je ostala nedovršena sa još puno radova na njoj i Suljo je ne može sam završiti.

Suljina supruga kaže da su imali još 3 sina koji su preminuli zbog neuslova i teškog života.Ostala im je još kćerka koja nema nikakvih uslova za normalno školovanje i koja često u školu ode bez hrane.Više smo gladni nego siti govori Suljina supruga.

Porodica poziva sve da dođu i uvjere se u kakvim uslovima žive.

Mole za bilo kakvu pomoć u vidu higijene (higijenski preparata),hrane,robe itd.

Porodicu možete kontaktirati na broj telefona 061 686 973  a žive u Puračićima kod Lukavca (partizanski put bb Suljo Handanović)

   


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija