(FOTO) Protesti na Trgu Krajine u Banjoj Luci, Dodiku poručeno: “Nikad više”

Građani Banje Luke i okolnih mjesta u Bosni i Hercegovini, počeli su se okupljati na Trgu Krajine u Banjoj Luci gdje će se večeras održati protesti opozicije koju predvode SDS, PDP, DNS, SPS, Pokret za Pravdu i Nebojša Vukanović.

Iako protesti počinju u 17:30, građani su se već počeli okupljati na Trgu. Tim povodom, razgovarali smo s građanima koji su podijelili razloge za dolazak na ovaj protest.

“Došli smo kako bismo poručili da ovako ne može više te da podržimo opoziciju”, rekao je jedan od okupljenih.

Jedna od poruka koju demonstranti nose na majicama jeste i “Stop privatnoj državi”, koja jasno pokazuje šta u ovom trenutku građani misle o ponašanju vlasti.

“Očekujemo promjene, sve najbolje želim ovim koji dolaze. Stalno doživljavamo nepravdu”, samo su neke od poruka s Trga Krajine.

Jedan od građana koji je stigao na proteste istakao je kako vlast godinama od naroda pravila budale te da svakodnevno stanovnici doživljavaju nepravdu.

“Doživljavamo nepravdu od istih vlasti i želimo da ih smijenimo. Napravili su od naroda budale”, rekao je jedan od okupljenih.

Banja Luka je cijeli dan u znaku protesta, satima gradom kruže automobili sa zastavama i parolama protiv vlasti personalizirane u Miloradu Dodiku.

Skup organizira opozicija, a posebno se ističu SDS, PDP, DNS, SPS, Pokreta za Pravdu i Nebojše Vukanovića. Oni su pozvali građane da dođu na proteste u što većem broju i tako se pridruže borbi za “bolje i pravednije društvo”.

Organizatori protesta su poručili da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska, proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se također govoriti na ovom protestu. Jedna od njih je i afera “Kiseonik”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79