(FOTO) Protesti u Sarajevu: Došlo više novinara nego građana

Članovi organizacije “Climate Save Bosnia” i “Extincition Rebellion BiH” danas su se okupili ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu na organiziranim protestima zbog namjere Hrvatske da na lokaciji Trgovska gora blizu granice s BiH izgradi odlagalište radioaktivnog otpada.

Maida Šabeta, organizator protesta, kazala je da će nakon ovih protesta predstavnicima Ambasade Hrvatske i Evropske unije biti uručeno pismo koje će potpisati 30 članica EKO BiH mreže.

 

Dodala je da je očekivala veći odziv građana te kako je prisustvovalo više medija nego građana.

– Svi su svjesni posljedica, ali se radi o nekom standardnom našem mišljenju da će neko drugi riješiti problem. Pozvala sam građene Sarajeva na proteste kako bi pružili podršku građanima USK, jer da je suprotna situacija, sigurno bi nekoliko hiljada njih bilo ispred Ambasade Hrvatske. Porazna je činjenica da, osim u gradu Sarajevu, protestima su se pridružili u Bijeljini, Zenici, ali su Sarajlije danas podbacile – kazala je Šabeta za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79