(FOTO) Provjerili smo kako izgleda prostor u kojem će biti novi izolatorij za zaražene koronavirusom

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, Vlada Kantona Sarajevo odlučila je da otvori izolatorij u Željezničkom školskom centru (ŽIŠ). Ovaj prostor u funkciji će biti za sedam dana, ekipa “Avaza” posjetila je danas ovaj objekt kako bismo se uvjerili o kakvim smještajnim kapacitetima je riječ.

Riječ je o prostoru na tri sprata sa po 18 soba. Svaka soba ima televizor.

U bolnicama u Sarajevu 1.000 praznih kreveta, a planovi Vlade za pandemiju – domovi i hale

Kako su danas najavili iz Vlade KS, novi izolatorij moći će primiti između 300 i 400 pacijenta, ali će za početak imati 100 kreveta. Bit će smješteni pacijenti s lakšom zdravstvenom slikom.

– Sve zdravstvene ustanove u Kantonu Sarajevo će dati na raspolaganje zdravstveni i drugi kadar za formiranje timova koji će biti angažirani u privremenom izolatoriju. Vlada KS je, također, putem JU “Služba za zapošljavanje KS” obezbijedila 82 zdravstvena radnika, odnosno ljekara i medicinska tehničara za potrebe privremenog izolatorija, kroz Program aktivnih mjera politika zapošljavanja – stoji u saopćenju Vlade.

 

Opća bolnica u Sarajevu: Sramotno je da se bolesnici liječe u školama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79