(FOTO) PROVOKACIJA ILI? Čaba Der se slikao sa policajcima širom Evrope

Subotičanin Čaba Der (39), plaćenik koji se sumnjiči da je 5. januara na Banovom brdu izrešetao Nebojšu Markovića koji je na pragu svoje kuće ostao mrtav, i to prethodno mu se osmjehnuvši, uživao je u životu na visokoj nozi, makar ako je sudeći po njegovom profilu na jednoj društvenoj mreži. Der je, izgleda, posebno volio da se fotografiše sa pripadnicima policije, kako srpske, tako i italijanske.

Velika prašina digla se samo dan nakon ubistva kada su iz policije saopštili da je indentifikovan pucač sa Banovog brda. Sve policijske jedinice od tog dana intenzivno tragaju za Čabom, a srpska javnost odmah ga je prepoznala kao zločinca iz ranijih kriminalnih djela, najčešće ubistava,koja su potresala Srbiju i region.

Uvidom na njegove profile na društvenim mrežama, uočljivo je da je Čaba, čim je izašao sa robije, odlučio da putovanjima i krstarenjima nadoknadi vrijeme koje je proveo zakatančen. Tako je zatvorsku ćeliju zamijenio luksuznim automobilima, ali i putovanjima i krstarenjima na skupocjenim kruzerima, gdje je boravio u društvu atraktivnih djevojaka.

Međutim, ono što posebno “upada u oči” jeste njegova potreba da pozira sa pripadnicima policije – srpske, ali i policije drugih zemalja. Tako je moguće naći fotografiju na kojoj je zagrljen sa dva srpska policajca pod punom opremom. Na njoj se mogu vidjeti policajci koji su nasmijani grlili Čabu Dera, poznatog plaćenika koji je mladost proveo iza rešetaka, očigledno ne znajući kakav se monstrum krije iza nasmijanog momka.

Ipak, Čabina potreba da ima kolekciju fotografija sa pripadnicima policije se tu ne završava. I tokom svojih putovanja po Italiji, ovaj trenutno najtraženiji plaćenik, pozirao je ispred automobila karabinjera.

Da li je ovo njegov način da se naruga policiji, ili je po sredi neki poseban “fetiš”, ostaće misterija.

Ono što svakako nije misterija, jeste Čabina prošlost koja se mahom svodi na izvršenje krivičnih djela i boravak iza rešetaka. Zbog ubistva koje je počinio 2004. godine, kada je likvidirao Branislava Jelačića, istaknutog člana novosadske kriminalne grupe “Firma” koja je vršljala srpskim i vojvođanskim podzemljem, osuđen je na 14 godina zatvora.

Osim njega, na 11 godina robije osuđen je i njegov saučesnik Vojislav Škrbić, novosadski narko-bos i to zbog podstrekivanja na ubistvo Jelačića.

I to nije jedini put da su Čabi lisice stavljene na ruke. Čim je izašao sa robije početkom 2017. godine, Čaba je priveden u Bosni i Hercegovini i to po prijavi stanarke koja je primjetila dva sumnjiva muškarca koji se motaju oko solitera u kom živi.

Policija je kod dvojice muškaraca pronašla pištolje sa prigušivačem i mecima u cijevi, a druga osoba indentifikovana je kao Marko Gojčević iz Bara. Njih dvojica su odmah po privođenju priznali da su u BiH došli radi izvršenja likvidacije, ali metu i nalogodavca nisu otkrili nikada.

Ipak, u medijima su se pojavili navodi da su Baranin i Subotičanin u BiH došli kako bi se osvetili za ubistvo Armina Muše Osmanagića, kao i to da je meta likvidacije bio Alan Kožar, jedan od vođe klanova koji operišu u Baru.

Podsjećanja radi, jeziva likvidacija u Beogradu dogodila se 5. januara kada je Nebojša Marković, muškarac bez kriminalnog dosijea, izašao ispred kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i bebom kako bi spakovao dječja kolica u automobil.

Tada je pored njega stao bijeli automobil iz kog je, kako se sumnja, izašao Čaba Der. Na snimcima koje su zabilježile sigurnosne kamere vidi se kako mu Čaba prilazi, noseći u jednoj ruci ranac iz kog vadi pištolj sa prigušivačem, osmijehuje mu se i ispaljuje nekoliko hitaca u grudi i glavu od kojih Marković umire na licu mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments