(FOTO) Psi lutalice nasrnuli na kokoške

Jutros oko 10:00 sati u mjestu Lug kod Bugojna grupa pasa lutalica ušla je u dvorište vlasnika Stjepana Zelića pri čemu su nanijeli štetu tako što su upali u kokošinjac i podavili svu perad koju ju je vlasnik posjedovao te odnijeli veći broj njih.

Sve se to odvijalo dok su vlasnici bili odsutni te su se na poziv komšija vratili ali nisu uspjeli spasiti štetu.

Mještani ovoga mirnoga mjesta su već duže vrijeme zabrinuti kad je riječ o problemu pasa lutalica. Kažu kako pse dovlače u kombijima s nepoznatih lokacija i ostavljaju u Lugu. Poznato je kako oštećeni vlasnik ima dva unuka u dobi od dvije i pet godina koji se svaki dan igraju u tome istome dvorištu. Ovo malo i mirno mjesto samo je još jedno u nizu koje se suočava s istim problemom.

Postavlja se pitanje što rade Udruge za zaštitu životinja? Što se još treba dogoditi da bi reagirale nadležne institucije? Dolazi li vrijeme kada će se ljudi morati zatvarati u torove kako bi se zaštitili od problema na koji se lokalne vlasti već godinama oglušuju?
Zar smo od četvrtog grada po razvijenosti u bivšoj Jugoslaviji postali i ostali samo grad pasa lutalica?

Nedavno u centru grada psi lutalice su upali u dvorište vlasnika poznatog redakciji dok je trogodišnje dijete hranilo kućnog ljubimca pri čemu su uhvatili zeca i odnijeli ga a sve se to dogodilo samo jedan metar udaljenosti od djeteta.

Stoga pozivamo još jednom lokalnu vlast da se ozbiljno pozabave ovim problemom dok se nije dogodila neka veća šteta ili tragedija prenosi Bugojno-danas.

Dvije porodice iseljene iz svojih domova, poplavljeno 70 stambenih objekata, pet privrednih objekata…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79