(FOTO) Pušten Marinko Zovko, bahati biznismen iz BiH!

Kontroverzni biznismen Marinko Zovko iz mjesta Žepče, koji je  kod Sremske Mitrovice uhapšen zbog divljačke vožnje brzinom od 245 kilometara na sat po autoputu, odranije je poznat javnosti, ali i bh. policiji, i to zbog raznih krivičnih djela.

Nakon što je odležao svoju kaznu u Zatvoru u Srbiji, te tako i dočekao novogodišnje praznike iza rešetaka izašao je iz pritvora i vratio se u Zagreb, prenosi Crna-Hronika.info

Na svojoj društvenoj mreži podijelio je vic koji opisuje njegovo trenutno stanje a prenosimo ga u cjelosti:

“Nakon 30 dana pobjegne Marinko iz zatvora i kroz mrak se došulja kući. Na pragu ga dočeka žena: Na vijestima u 5 su javili da si pobjegao, a sad je 10 navečer, gdje si do sada?

Sam je nazvao policiju da ga pokupe”

Bahati biznismen inače je jedan od suvlasnika firme “Zovko Company”, koju je naslijedio od svog oca Ivice Zovka, a pod čijim okriljem je još 15 firmi, uključujući hotel i lanac benzinskih stanica “Zovko Oil”.

Firma “Zovko Oil” našla se u centru skandala 2015. godine, kada je nestala javna zaliha goriva vrijedna 6,4 miliona maraka koja je bila povjerena na čuvanje. To gorivo je bilo namijenjeno stanovništvu za pomoć u slučaju poplava, zemljotresa, rata i drugih nesreća.

Sud je u oktobru 2011. godine presudio da “Zovko Oil” mora vratiti gorivo u roku od 30 dana. Međutim, to se nije dogodilo. Na molbu ove firme direkcija im je produžila rok za obnovu rezervi goriva do 23. januara 2012., ali ni tada gorivo nije vraćeno. Nakon toga rukovodstvo firme “Zovko Oil” je obavijestilo direkciju da nisu u stanju da vrate potrošeno gorivo, pisali su tamošnji mediji.

Bahato ponašanje, skupa kola i ismijavanje policije

 

Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79