(FOTO) Pušten u promet saobraćaj na dionici koja se ukršta na kružni tok na Pofalićima

(FOTO) Pušten u promet saobraćaj na dionici koja se ukršta na kružni tok na Pofalićima


Izgradnja jednog od najvećih kružnih tokova u Sarajevu u naselju Pofalići, tačnije kod Energoinvesta ide planiranim tokom, a saobraćaj na dionici ulice Put života je pušten u promet.

Fotoreporter portala Klix.ba je obišao radove na tom području i uvjerio se da automobili saobraćaju tim dijelom ceste koja je sada u funkciji. Trenutno se radi na asfaltiranju i ostalih krakova, te na osposobljavanju za promet i ulice Hamdije Čemerlića s obzirom na to da se ovaj kružni tok nalazi na spoju ove dvije ulice.

Radovi na izgradnji ovog kružnog toka su počeli 19. februara ove godine i nastoje se završiti do 6. maja kada će biti zvanično otvoren na dan Općine Novo Sarajevo.

Sredinom aprila uveden je i noćni rad na izgradnji kružnog toka i to je bila jedna od novih praksi za vrijeme pandemije, potvrdio je tada za naš portal ministar saobraćaja KS Adi Kalem.

Vrijednost radova na izgradnji kružnog toka kod Energoinvesta je 2,3 miliona KM. Projekt finansiraju Općina Novo Sarajevo i Direkcija za ceste KS.

Izvođač radova je firma Strabag d.o.o. Sarajevo, a njih nadzire Zavod za izgradnju KS.

Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruisani i krakovi ceste u dužini od 400 metara. Riječ je o jednom od projekata koji bi trebao poboljšati saobraćajnu infrastrukturu u Kantonu Sarajevo i rasteretiti taj dio jer su najveći problem predstavljale velike saobraćajne gužve prenosi Klix.

POGLEDAJ GALERIJU

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija