(FOTO) Putnici koji su stigli u Sarajevo, prevezeni u karantin

Oni su odmah nakon slijetanja podvrgnuti svim zdravstveno-epidemiološkim pretragama.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Hayat.ba je došao u posjed fotografija nekoliko putnika koje su snimljene u Rimu neposredno pred polijetanje u Sarajevo.

U Izolaciji će, kako je kazao Ismir Jusko, ministar MUP-a KS, provesti 28 dana, a moraju biti testirani na COVID-19.

Poslije 19:30 sati u nekoliko autobusa prevezeni su sa Sarajevskog aerodroma.

Dolaze iz Italije, zemlje koja je treća u svijetu po broju oboljelih od novog soja koronavirusa s više od 80.500 zaraženih. Nažalost, Italija je prva zemlja u svijetu po broju umrlih od COVID-19, koji je u ovoj zemlji odnio više od 8.200 života.

Među državljanima BiH koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u toj zemlji pohađali školu sporta.

Nakon slijetanja aviona poduzete su sve mjere. Tako je Međunarodni aerodrom Sarajevo bio zadužen za mjere dezinfekcije prtljaga odmah nakon istovara iz aviona. Od Granične policije BiH je traženo da poduzme sve mjere kako bi se obezbijedilo što kraće zadržavanje putnika na aerodromu.

Federalna uprava civilne zaštite je zadužena da obezbijedi prevoz putnika i prtljaga do karantina prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79