(FOTO) Radnici kompanije Bossil uništili lokalni put, peru kamione a vodu izvlače iz rijeke

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste fotografije kojima je ogorčena javnost postupcima viteške firme koja zagađuje bosanskohercegovačku rijeku Bijela kod Hadžića.

Kao što možemo vidjeti na fotografijama, više kamiona parkirano je pored saobraćajnog puta gdje se vrši njihova pranje. Vodu uzimaju iz rijeke, a nakon što operu kamione, prljava voda se vraća u rijeku i tako zagađuje prirodu i samu rijeku.

O ovome su pisali i političari iz Hadžića koji su tražili odgovor od načelnika Hamde Ejubovića.

“Pored toga što su kamione firme Bossil uništili postojeći asfaltni put Tarčin-Gunjani, radnici firma Bossil koja ima sjedište u Vitazu, pored puta u Hadžićima peru kamione. Uz pomoć agregata izvlače vodu iz rijeke, peru kamione pored puta na javnoj površina.

Prljavština sa kamiona i masti se slivaju u rijeku Bijelu koja nije zagađena a na ovakav način je zađuju. Ovaj put bio mjesto za mnoge šetača i sportiste koji su uživali u prirodi. Na ovom lokalitetu ima i mjesto za odmor, poznato pod imenom Sastavci.

Ima više izvorišta pitke vode, Hair česme. U zadnjih nekoliko godina radi se zločin na ovom pordičju a nadležni ništa ne poduzimaju. Nedopustiva je ovakava bahatost i odnos prema prirodi.

Pozivam nadležne da ovo hitno spriječe u protivnom građani će to morat da urade. Moj kolega Aldin Horman i ja postavili smo Vijećničko pitanje opštinskim načelnika Hadžići i opštinskim službama i ukazali na ovaj problem prije godinu i po dana. Do danas nismo dobili odgovor.

Zašto nadležni iz opštine Hadžići ćute i ne vide ono šta se radi pred očima građana?” – pitaju se Admir Mujanović i Aldin Horman.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79