(FOTO) Roditelji posjetili mezar malene Džene Gadžun: “Volimo te puno”

Tragedija porodice Džene Gadžun, dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je preminula nekoliko dana prije nakon operacije i komplikacija do kojih je došlo tokom operacije očnog kapka, potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Nadašnju subotu, članovi porodice Gadžun posjetili su mezar malene Džene. Kroz suze i tugu, iskazali svoju emociju.

“Danas smo posjetili mezar naše Džene. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet. Amin. Volimo te puno.” – izjavili su kroz suze roditelji Amila i Muris Gadžun.

Posjećamo, majka Amila je rekla kako je Džena došla potpuno zdrava u ordinaciju.

“Čuvala sam je za ruku dok nije zaspala. Čekali smo u autu i vidjeli da dolazi Hitna. Rekla sam mužu da se nešto dešava. Pitala sam je li djevojčica živa. Tješili su nas iz Hitne pomoći da je sve uredu. Nije nam bilo ni na kraj pameti da će se nešto dogoditi”, navela je Amila.

Napomenuli su kako nisu mogli čekati da se djevojlica pati godinu dana, te su je zato odveli u privatnu ordinaciju.

“Nismo znali da će se ovo odigrati u stomatološkoj sali. Ne znam šta su imali od aparata. Znam gdje sam je ostavila i kakvu. Nismo platili operaciju, zbog čega da platimo?!… Nina Jovanović je bila uz nas dok smo bili na KCUS-u!”, naveli su njeni roditelji.

“Rekao sam dr. Rožajcu: ‘Ili Vi izađite ili ću ja izaći!’

Supruga je pitala dr. Rožajca da li je stara anestezija, on je rekao da ne zna šta se desilo. Dr. Rožajac je izjavljivao da je on nas tražio, nije istina, mi smo njega kontaktirali. Od momenta na KCUS-u nikad ga više nismo vidjeli.

Djevojčici je mozak potpuno spržen.

Snimala je glavu prije operacije. Dobila je šećer 34 poslije operacije, a bila je zdravo dijete. Nije nikada bila bolesna. Nikoga lično ne krivimo. Neko je kriv, ko je mi ne znamo. Znamo samo koji tim je ljudi preuzeo djevojčicu i kakvu smo je predali. Kad smo došli ordinacija je bila zaključana”, naveo je Muris.
Podsjetimo da je istragu o ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79