(FOTO) Rudari zapalili vatru ispred Vlade FBiH

 

Radnici iz sedam rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Elektroprivrede BiH, su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH i protestom iskazuju nezadovoljstvo svojim položajem.

Okupljeni rudari su sada zapalili i vatru na dva mjesta ispred zgrade Vlade FBiH kako bi se ugrijali, s obzirom na najave da će ovdje ostati cijelu noć.

Ministar Džindić im je poručio da sa njim mogu razgovarati kada god žele i da je dovoljno da ga pozovu te da će se on u roku od 15 minuta pojaviti u zgradi vlade. Međutim, rudari odbijaju bilo kakav razgovor.

U ulici Hamdije Čemerlića, u kojoj se nalaze okupljeni rudari, odjekuje muzika i prisutni se vesele.

Nepoznato je gdje se trenutno nalazi ministar Nermin Džindić, odnosno da li je otišao iz zgrade vlade, no svejedno su rudari poručili da će, ukoliko treba i prenoćiti ovdje te čekati dok god ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Podršku su rudarima pružili i iz Sindikata metalaca FBiH piše Klix.

Predstavnik ovog sindikata se obratio prisutnima i poručio im da su zahtjevi rudara i njihovi zahtjevi: “Ako treba večeras smo tu sa vama cijelu noć”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79