(FOTO) Ruglo na Baščaršiji: Pogledajte kako izgledaju tramvajska stajališta

Tramvajska stajališta su već nekoliko godina najružnija slika grada.

Kiosci u kojima su se nekada prodavale tramvajske karte i koji pripadaju GRAS-u su leglo zaraze. Puni su otpada svih vrsta iz kojih se širi nesnosan smrad, ali to nije dovoljno da neko reaguje.

Ako GRAS nije u stanju osposobiti kioske, građani apeluju da se uklone sa tramvajskih stajališta.

Na pragu smo još jedne turističke sezone, veliki broj turista koristi javni gradski prevoz i slika koju šaljemo u svijet je sve samo ne lijepa.

U narednom periodu ćemo krenuti u pronalazak najboljih rješenja za obnovu stajališta. Neće to biti stajališta kao na Otoci i u Nedžarićima, jer nažalost ugovor nije produžen krajem 2020. godine kojim je bilo regulisana izgradnja još 22 stajališta”, napomenuo je Adnan Šteta i dodao.

Stajališta u čiju ćemo obnovu krenuti će svojim sadržajem zadovoljavati sve potrebe građana, i sa aspekta sigurnosti i aspekta informisanosti.

Plan je da najdalje do 2026. godine imamo zamijenjena sva tramvajska stajališta, a najdalje do 2028. godine minibuska, autobuska i trolejbuska stajališta”, rekao je ministar saobraćaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79