(FOTO) Samo nekoliko sati nakon rekonstrukcije travnjak na Dobrinji ponovo uništen

Nakon što su jučer radnici preduzeća “Park” rekonstruisali i obnovili travnjak u naselju Dobrinja, u ulicama Salke Lagumdžije i Oslobodilaca Dobrinje, te uputili apel građanima ovog naselja da automobile ne parkiraju na travnjacima, jutros zatečena slika na ovim lokacijama nije bila ni najmanje lijepa.

Kako je bilo i najavljeno, jutros u šest sati na lice mjesta su ponovo kao nadzor i kontrola, izašli komunalni redari, međutim obnovljeni travnjak je u toku noći ponovo bio uništen. Umjesto nivelisanog zemljišta i zasađene trave jučer obnovljeni travnjak, u samo nekoliko sati od završenih radova do jutrošnjeg dolaska komunalnih redara, ponovo je bukvalno preko noći bio uništen i služio je kao mjesto za parkiranje, pa čak i vožnju automobila.

Tragovi točkova dokaz su da je odnos pojedinaca prema javnom zelenilu, kao javnom dobru svih nas krajnje nekorektan, da se ne cijeni ni novac koji je izdvojen za obnovu već ranije na isti način uništenog travnjaka, ni rad radnika “Park”-a koji su jučer bili na ovom terenu, kao ni činjenica da je gradsko zelenilo naše zelenilo.

O cjelokupnoj situaciji jutros zatečenoj na Dobrinji sačinjena je i službena zabilješka, a naši radnici su opet izvršili popravku zemljišta. Pitanje je samo hoće li i nesavjesni vozači popraviti svoj odnos prema javnim zelenim površinama i dozvoliti da iste, primjera radi budu “uništene” dječijom igrom na travi, a ne točkovima njihovih četverotočkaša?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79