(FOTO) Sarajevo danas: Ugostitelji ne rade, prolaznika nema

Kafići u Kantonu Sarajevo su zatvoreni od danas i neće raditi narednih 14 dana zbog loše epidemiološke situacije, a vlada je obećala isplatiti naknadu onima koji su oštećeni ovakvom odlukom.

Već neko vrijeme Sarajevo u određenim dijelovima dana izgleda sablasno pusto s obzirom na to da se na građane stalno apeluje da smanje sve bespotrebne kontakte. Takvu situaciju smo na ulicama zatekli i danas. Mjesta poznata po tome što uvijek vrve od ljudi, ovog vikenda daju drugačiju sliku, a tome doprinosi i zabrana rada ugostiteljskim objektima.

Sarajevo ruši sve crne rekorde: 822 nova slučaja zaraze

Priprema i usluživanje hrane i pića u objektima nije dozvoljena stoga su se mnogi objekti odlučili na dostavu ili isključivo šaltersku prodaju.

Ovu odluku je Vlada KS donijela usljed pogoršane epidemiološke situacije u kantonu, a u posljednja 24 sata je 822 novozaraženih koronavirusom. Broj testiranja je značajno povećan pa je tako jučer analizirano više od 2.000 uzoraka, a iz Opće bolnice i KCUS-a kažu da su kapaciteti popunjeni.

Osim zatvaranja ugostiteljskih objekata, vlast je produžila i period zabrane kretanja, od 21 sat do pet ujutru kako bi što više smanjili kontakte među ljudima piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79