(FOTO) Sebija Izetbegović kažnjena sa 40 KM nakon što je parkirala na trotoaru u centru Sarajeva

Supruga prvog čovjeka Stranke demokratske akcije u ponedjeljak je otišla u kupovinu, pa je svoj skupocjeni Mercedes, umjesto na propisni parking koji od Titove ulice nije udaljen više od stotinjak metara, odlučila zaustaviti i ugasiti na jednoj od najprometnijih šetnica u gradu.

Na upit portala Klix.ba o sankcijama vezano za spomenuti događaj, u Odjelu za odnose s javnošću Uprave policije su potvrdili da je Izetbegović kažnjena “u skladu sa zakonom”.

Foto: Raport Foto: Raport

 

“Osobi inicijala S. I. policijski službenik je izdao prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog parkiranja za koji je ona prihvatila odgovornost. Izrečena je novčana kazna u iznosu od 40,00 KM u skladu sa zakonom”, kazali su iz policije.

Treba istaći da, ukoliko kaznu plati u roku od osam dana, ona će iznositi zapravo 20 KM, s obzirom na pravilo o oprostu 50 posto kazne koji važi za sve građane BiH prenosi Klix.

 

View this post on Instagram

 

Vaš komentar?

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih) on

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79