(FOTO) Sejad Turnadžić iz Živinica ostao bez ovaca koje su psi lutalice rastrgali

Mještanin Živinica Sejad Turnadžić, je ostao bez ovaca koje su psi lutalice rastrgali. Znatno pogođen prizorom i situacijom koja ga zadesila vlasnik nam se obratio.

Apelujem, molim nadležne da se stane u kraj psima lutalicama koji nanose štetu. Danas mome stadu, sutra ko zna kome. Rastrgali su mi četiri ovce i pet janjadi. Bila je i policija – kazao je Sejad.

 

Upozoravamo da su fotografije, koje šalje Sejad sa lica nesreće, osjetljivog sadržaja. Možete ih pogledati na našoj web stranici na ovom linku

“NE UZIMAJTE SEBI ZA OBAVEZU NIJEDNU ŽIVOTINJU ZA KOJU NE MOŽETE DA SE BRINETE PA JE ŠUTNETE NA ULICU. PSIMA NIJE MJESTO NA ULICI, ŠTETITE NARODU SVOJIM NEMAROM!”

Poštovani prijatelji, svi smo svjedoci čestih objava uznemirućih fotografija i apela za zaštitu životinja (psi lutalice). Jedna osoba podijeli fotografiju s opisom osude osobe koja je počinila nešto, ali drugi put vas molim da razmislite i pitate koji je razlog i zbog čega je neko u afektu reagovao na taj način piše Nura Turnadžić piše Crna-Hronika.

Želim se ogradit na samom početku da nisam za nasilje nad životinjama. Ovim putem apelujem udruženja za zaštitu životinja Tuzlanskog kantona i udruženja grada Živinice, osobe koje su zadužene za zbrinjavanje istih, da budu odgovorni i da se odazovu svojoj dužnosti i rade posao koji treba da rade, ne da tu dužnost obavljaju samo kad je u pitanju lutalica, budite odgovorni za ono za šta ste i zaduženi, zbrinite ih i skupite sa ulice, ne da se psi skupljaju u grupe gdje će da napadaju druge životnje zbog svoje potrebe za hranom!

Mislim da je bitnije zaštiti djecu, narod i životinje koje su u vlasništu, za koje se ljudi daju i žrtvuju, nego voditi polemiku da li se ti isti psi trebaju nazivat lutalicama, trebaju, jer ništa drugo i nisu. Istovremeno apelujem osobe koje zbog “ćejfa” ili onoga “hoće djeca” nabavljaju pse i nakon nekoliko dana, mjeseci zbog obaveza izbace na ulicu da dobro razmisle prije nego što se odluče kupiti ili udomiti životinje I DA PRESTANETE S TOM PRAKSOM!

Ovo objavljujem zbog stresa i uznemirenosti mog oca, onoga što je on prošao i s čime se morao suočiti jutros. I samo me zanima da li će silna udruženja, azili i ostali opet naći opravdanje ovom činu pa će veća prava imati životinja koja je spremna ubiti i čovjeka, jer samo još i to čekamo. Naime, jutros u ranim jutarnjim satima oko 03:40 te iste lutalice koje ne dozvoljavate, tobože nalazite se uvrijedeni kad ih se tako nazove, su mom ocu svirepo ubili 4 ovace i 5 janjadi koji su stari 3 do 4 dana.

Desilo se u roku par minuta, jer je u pitanju čopor ili vam ga grupa od 10 lutalica. Danas ili sutra će to biti nečije dijete jer kad su gladni ne biraju! Žao mi je, neće se braniti tudji nemar i mrzovolja jer za ovo nemate nijedno jedino opravdanje, nećete proći s jednim desilo se pa eto moralo, sve svoje ima ali budite i vi odgovorni pa postupite da se ne desi, stres i prizor koji je moj otac doživio vam je neoprostiv jer ne radite svoj posao na vrijeme nego kada je vama u korist. Na sramotu i obraz svih koji su se poduzeli dužnosti koju ne mogu da ispune. Na ovome se neće završiti.

PU Živinice je upoznata sa svime i ovom prilikom im hvala za intervenciju, empatiju i podršku koju su pružili.

Snimci i fotografije su stvarno uznemirujućeg sadržaja, ako ovo sve uspije doći do nekog od udruženja, može se javiti fotografije će mu biti proslijedjene.” – izjavila je Nura Turnadžić piše Crna-Hronika.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79