(FOTO) Slikanje brze vožnje novi trend kod mladih?

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informacije o novom trenudu koji vlada na društvenim mrežama.

Novi trend koji se provlači po društvenim mrežama Facebook i Instagram je slikanje koliko brzo su mladi vozili svoj automobil. Večinom su to slike skupocijenih automobila kao što su BMW i Mercedes ali ima i ostalih.

loading...

Koliko je “nova” furma opasna za vozače ali i druge učesnike u saobraćaju odredite sami.

  Prebrza vožnja, alkoholizirani vozači, nekorištenje sigurnosnog pojasa i pričanje na mobitel tijekom vožnje – najčešći su uzorci prometnih nesreća na našim cestama, nerijetko i s fatalnim posljedicama. I prošlogodišnje brojke o prometnim prekršajima upozoravaju: u prometu nikad dovoljno opreza…

 

S obzirom na činjenicu da je 3. augusta u “Službenim novinama Kantona Sarajevo”, broj: 30/17, objavljen Zakon o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo, koji je jučer stupio na snagu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će u narednom periodu do stvaranja uslova i primjene istog u potpunosti, upoznavati i upozoravati građane na odredbe pomenutog Zakona.

Šta sve podrazumijeva ovaj Zakon čitajte detaljnije na ovom LINKU

Kada su kazne za saobraćajne prekršaje u BiH, evo šta vas sve očekuje ukoliko skrivite određeni prekršaj. Radi se o punom iznosu kazni.

Svaka od njih, ukoliko se plati u roku od osama dana umanjuje se za 50 posto.

Isto tako, ukoliko ne platite u roku od osam dana, na iznose koji su pred vama biće vam dodano još 50 posto.

Presretači od četvrtka love vozače na putevima