(FOTO) Slikanje brze vožnje novi trend kod mladih?

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informacije o novom trenudu koji vlada na društvenim mrežama.

Novi trend koji se provlači po društvenim mrežama Facebook i Instagram je slikanje koliko brzo su mladi vozili svoj automobil. Večinom su to slike skupocijenih automobila kao što su BMW i Mercedes ali ima i ostalih.

Koliko je “nova” furma opasna za vozače ali i druge učesnike u saobraćaju odredite sami.

  Prebrza vožnja, alkoholizirani vozači, nekorištenje sigurnosnog pojasa i pričanje na mobitel tijekom vožnje – najčešći su uzorci prometnih nesreća na našim cestama, nerijetko i s fatalnim posljedicama. I prošlogodišnje brojke o prometnim prekršajima upozoravaju: u prometu nikad dovoljno opreza…

 

S obzirom na činjenicu da je 3. augusta u “Službenim novinama Kantona Sarajevo”, broj: 30/17, objavljen Zakon o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo, koji je jučer stupio na snagu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će u narednom periodu do stvaranja uslova i primjene istog u potpunosti, upoznavati i upozoravati građane na odredbe pomenutog Zakona.

Šta sve podrazumijeva ovaj Zakon čitajte detaljnije na ovom LINKU

Kada su kazne za saobraćajne prekršaje u BiH, evo šta vas sve očekuje ukoliko skrivite određeni prekršaj. Radi se o punom iznosu kazni.

Svaka od njih, ukoliko se plati u roku od osama dana umanjuje se za 50 posto.

Isto tako, ukoliko ne platite u roku od osam dana, na iznose koji su pred vama biće vam dodano još 50 posto.

Presretači od četvrtka love vozače na putevima

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79