(FOTO) Službenici UIO u kamionu otkrili neprijavljenu robu vrijednosti preko 60 hiljada KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Mostar, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH prilikom kontrole teretnog motornog vozila oduzeli su raznu robu u vrijednosti od oko 66.000 KM.

Kako su rekli iz UIO BiH, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Mostar postupala je po informaciji međunarodnog karaktera.

“U suradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Terenski ured Jug- Bijača, izvršili su detaljan pregled kontejnerske pošiljke, koja je iz Luke Ploče upućena za uvoznika u BiH, na CR/GP Bijača”, kažu iz UIO BiH.

Prilikom detaljnog pregleda pošiljke, dodali su, pronađena je roba koja pri ulazu nije bila prijavljena carinskim organima BiH.

“Tom prilikom su pronađeni i oduzeti rezervni dijelovi za vozila i motocikle kao i odjevni predmeti procijenjene tržišne vrijednosti 66.000 KM. Obzirom da se radilo o robi s kojom je počinjen carinski prekršaj ista je privremeno oduzeta”, dodaju iz UIO BiH.

Službenici su pri detaljnom pregledu koristili specijalističku opremu zadužene od strane Vlade SAD, kroz program EXBS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79