(FOTO) Snajperisti osiguravaju miting u Banjaluci: Suprotno najavama, nema pripadnika EUFOR-a

U Banjaluci počeo skup pod sloganom “Sloboda”, čiji je inicijator BORS. Povod za okupljanje je odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti RS do konačne odluke Ustavnog suda BiH. Skup su trebali prema najavama osiguravati i pripadnici EUFOR-a.

Kolona građana stigla je na Trg Krajine u Banjoj Luci gdje je nešto iza 17 sati počeo skup podrške vlastima Republike Srpske.

Grupe građana ranije su stigle autobusima iz drugih gradova, a na banjalučkim ulicama pojačano je prisustvo policije.

(FOTO) Skup u Banjaluci “uveličali” i nacionalistički simboli: Stigao i Dodik, trupama EUFOR-a ni traga

Predstavnici boračkih udruženja drže govore, a u publici se nalaze predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović i drugi zvaničnici.

Formalni organizator skupa je Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) te je on najavljen kao nestranački, iako brojne fotografije pokazuju kako iza organizacije ovog događaja stoji SNSD.

MUP RS sve budno prati: Upućene prijetnje novinarima na skupu u Banjaluci

BORS je odlučio stati iza skupa nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o suspenziji Zakona o nepokretnoj imovini RS-a i američkih i britanskih sankcija koje su uvedene Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Jake policijske snage osiguravaju skup.

Na krovovima zgrada prisutni i snajperisti, zabilježile su kamere N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79