(FOTO) Spasiocima je jako bitna svaka dodatna informacija

Izvinjavamo se svima koji prate nasu stranicu sto se do sada nismo oglasavali sa informacijama sa terena ali vjerovatno shvatate da smo bili u gužvi.


Evo u kratkim crtama šta se dešava posljednja dva dana.


GSS Zavidovici dobija informaciju od Nebojše Plavšića vlasnika pansiona Ponijeri ( poziv 04.11. u 11:40) da je na Ponijerima dan ranije u ranim jutarnjim satima nestao El-Emin Hadžić (1996).


GSS Zavidovici poduzima sve potrebne korake za pripremu akcije potrage ( analiza informacija, kontaktiranje spasioca, pakovanje opreme, obavještavanje ostalih GSS stanica , analizu aktivnosti mobitela nestale osobe….).

U večernjim satima ekipa GSS Zavidovići , GSS Sarajevo i GSS Novi grad izlazi na teren. Radi se intenzivno na pirkupljanju i analizi informacija. U terenu radi potražni pas iz GSS Sarajevo a iza njega spasioci. U ponoć se akcija na terenu prekida.


U jutarnjim satima pristižu nove ekipe GSS-a iz Žepča, Visokog, Mostara, Srebrenika. Osim 35 spasilaca iz nabrojanih stanica stiže i 19 pripadnika Federalne uprave za Civilnu zaštitu , pripadnici policije kao i Jedinice za podršku MUP ZDK.

Na terenu je oko 80 ljudi i dva potražna psa.
Vodjenje potrage od GSS Zavidovići preuzima FUCZ.
Akcija traje cijeli dan i završava sa aktivnim radom na terenu oko 17 sati, nažalost bezuspješno.


Na terenu preko noći do daljnjeg ostaju pripadnici GSS Zavidovići ( 8) , GSS Srebrenik (6) i GSS Visoko (6) a ujutro se nastavlja sa aktivnom pretragom terena kao i svim drugim vidovima potrage.
Na Ponijerima su , inače, jako teški meteo uslovi, trenutno snijeg pada, niska je tempreatura a visina snijega je na mjestima preko 1m .


Spasiocima je jako bitna svaka dodatna informacija o kretanju i vidjenju nestalog. Sve eventualne informacije možete javiti na broj 061985333.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79