(FOTO) Specijalna jedinica FUP-a učestvovala u vježbi američkih specijalnih snaga u BiH

(FOTO) Specijalna jedinica FUP-a učestvovala u vježbi američkih specijalnih snaga u BiH


Policijski službenici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije učestvovali su u zajedničkoj kulminacijskoj vježbi u organizaciji Tima američkih specijalnih snaga u Bosni i Hercegovini.

Pored pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije učestvovali su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

Vježba je trajala od 01. do 04.11.2021. godine, a policijski službenici Federalne uprave policije su dva dana aktivno učestvovali u istoj.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije su učestvovali u dijelu vježbe, u kojoj su prema scenariju nakon taktičke pretpostavke, na području Tuzlanskog Kantona slobode lišena lica koja se sumnjiče za planiranje terorističkog napada.

U vježbi je korišten realni scenario terorističke prijetnje s ciljem poboljšanja međusobne operativne saradnje policijskih i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Prema scenariju, vježba je započela u Banjaluci, gdje su aktivnosti provodile Državna agencija za istrage i zaštitu i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a Federalna uprava policije je angažovana na području Tuzlanskog Kantona na lokalitetu Dubrava.

Posljednja lokacija u realizaciji vježbe je u Konjicu, gdje svoj angažman ima Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

Vježba je uspješno izvedena i u potpunosti je odgovoreno zadatku, a kojom je pokazana izuzetna spremnost, obučenost i specijalne vještine, te dobra koordinacija i saradnja sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija