(FOTO) Sportklub kaže da su Sarajlije započele rat

Šta se desi kada se sportski novinar počne baviti ratovima? Zbog nedostatka općeg znanja, napiše nebulozu ili što bi Sarajlije rekle “prolupa lončiće”.

To je desilo upravo danas, kada su kolege novinari sa srpskog Sportkluba, koji je inače u vlasništvu Telemacha, na svojoj Facebook stranici napisali da se “Sarajevo ponovo našlo u žiži interesovanja sveta, ali tada zbog strašnog međunacionalnog rata koji su započeli njegovi stanovnici”.

Sportklub je danas objavio tekst pod naslovom “35 godina od sarajevske bajke” u kojem su se bavili tematikom Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a mrlju na tekst je upravo bačen gornjim citatom.

Nešto kasnije nego što je izašla prva verzija teksta, i nakon što su im se u komentarima na Facebooku javili mnogobrojni Bošnjaci, Srbi, ali i Sarajlije, tekst je zamijenjen, tako da se u novom tekstu nisu bavili tematikom ko je počeo rat.

A, ukoliko još niste sigurni da li su Sarajlije počele rat u Bosni i Hercegovini, pogledajte kako su to mirnim protestima, što bi kolege sa Sportkluba rekle, “započele” isti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79