(FOTO) Sramotno ponižavanje države: Uklonili zastavu BiH ispred Gradske uprave Doboj

Zašto je za vrijeme posjete Doboju patrijarha Porfirija s jarbola ispred zgrade Gradske uprave uklonjena zastava Bosne i Hercegovine?

Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine je jasan, ona mora biti istaknuta na svim institucijama ove države. Nepoštovanje zastave Bosne i Hercegovine predstavlja krivično djelo.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić (SNSD) kazao je da je dolazak patrijarha ispunio ovaj grad ljubavlju, a poslane su poruke jedinstva i međupoštovanja.

No, da se ljubav i jedinstvo ne bi poremetilo, očigledno je bilo neophodno ukloniti zastavu Bosne i Hercegovine. Da bi saznali razlog uklanjanja zastave, danas smo tri puta telefonom pozvali Jerinića, ali nije odgovarao na naše pozive.

Na jedan od brojeva u Gradskoj upravi javio nam se općinski službenik koji se nije predstavio te nam je kratko kazao da je zastava danas tu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79