(FOTO) SRPSKI AUTOBUS ŠOKIRAO POLICIJU PRILIKOM RUTINSKE KONTROLE: KO JE NJEMU UOPŠTE IZDAO DOZVOLU DA MOŽE NA PUT?

Autobus “Severtrans” iz Sombora isključen je iz saobraćaja u nemačkom gradu Kelnu u sredu, 21. novembra, zbog kršenja različitih tehničkih propisa u putničkom saobraćaju.

Zajedno sa službenicima carinske policije, policija je kontrolisala saobraćaj i vozila na autobuskoj stanici na aerodromu u Kelnu.

U tom procesu službenici su otkrili da dva vozača autobusa nisu mogla da obezbede potrebne dokumente, saopštila je policija.

Kao posebno opasnu, policija je istakla tehničku promenu u sistemu rezervoara u autobusu.

– Tu su dodatni dizelski rezervoari neprofesionalno integrisani u sistem goriva. Posebno eksplozivni bili su plastični kontejneri koji su fiksirani samo gumama, kablovskim vezicama i lepljivom trakom. Pored toga dodatno instalirane cevi za gorivo nisu bile čvrste – navodi se u saopštenju.

Pošto je postojala opasnost od požara, svi putnici su morali odmah da napuste autobus i da nastave putovanje drugim prevoznim sredstvom.

Autobus je pregledao i specijalista i potvrdio procenu policijskih službenika. Pored toga, pronašao je još neke nepravilnosti na vozilu, među kojima je i značajan nedostatak u sistemu kočenja.

– Policija je napisala izveštaj, a dvojicu vozača i preduzetnika očekuju određene kazne – kaže se u saopštenju policije.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79