(FOTO) Kamiondžija pao sa 5 tona arome za nargile

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku i Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Uprave za granicu i Uprave kriminalističke policije, spriječili su pokušaj krijumčarenja 4998 kilograma duhana/arome za vodene lule/nargilu.

Provodeći pojačane mjere nadzora, carinski i policijski službenici 2. svibnja radi kontrole zaustavili su na autocesti A3, na odmorištu Staro Petrovo Selo, teretno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka koje vuče poluprikolicu slovačkih nacionalnih oznaka, a u kojem su u trenutku zaustavljanja zatečena dva državljanina Srbije.

Vozač, srpski državljanin je carinskim i policijskim službenicima predočio dokumentaciju iz koje je vidljivo da se u priključnom vozilu legalno unutar država članica EU prevoze rashladni uređaji.

Radi pregleda od strane carinskih službenika poluprikolica je otvorena sa zadnje strane te je utvrđeno da se s lijeve strane nalaze kartonske kutije koje izgledom i veličinom odstupaju od deklarirane robe. Pregledom sadržaja jedne kartonske kutije otkriveno je da se u njoj nalazi duhan za vodene lule.

Predmetno vozilo i osobe su radi detaljnog pregleda od strane carinskih i policijskih službenika prepraćeni na granični prijelaz Slavonski Brod gdje je 3. svibnja temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu izvršena pretraga teretnog sklopa vozila kojom prilikom su u teretnom prostoru poluprikolice osim deklarirane robe pronađene 833 kartonske kutije ispunjeno s ukupno 4998 kilograma duhana za vodene lule.

Pronađeni duhan za vodene lule je oduzet, a protiv vozača i suvozača je Služba za mobilne jedinice Slavonski Brod nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona.

Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.521,70 eura oduzeti su kamion i poluprikolica, a počinitelji – vozač i suvozač su predani na daljnje postupanje službenicima MUP-a, navodi Carina.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79