(FOTO) Šta kriju šume u Krajini: Migranti iznad Velike Kladuše napravili “divlji kamp”

Armin Durgut/PIXSELL

U šumama iznad Velike Kladuše nekoliko stotina migranata napravilo je novi kamp koji je pod njihovom kontrolom.

Iznad privremenog prihvatnog centra Miral, koji je pod kontrolom Međunarodne organizacije za migracije (IOM), nalazi se veliki broj migranta koji bez struje, vode i hrane provode dane u nadi da ce uspjeti u pokušajima ilegalnog prelaska granice između BiH i Hrvatske.

Armin Durgut/PIXSELL

Kako saznajemo ilegalnih kampova po šumama Krajine, nedaleko od hrvatske granice, sve je više. Ulazak u kampove zabranjen je svima koji ne žive u njima, a migranti se trude da te lokacije ostanu tajne.

Tuče i svađe među migrantima su česte, tenzije rastu. Lokalna vlast traži zatvaranje centra Miral, što bi značilo još nekoliko stotina migranata na ulici. Stanovnici obljižnih sela uglavnom kažu da nemaju problema sa migrantima, a mnogi ih puštaju da sipaju vodu na njihovim česmama.

Dolazak zime, prvi snijegovi i minusi pod otvorenim nebom, manjak hrane i tople vode bude nove strahove za migrante, ali i za domaće stanovništvo prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79