BiH (FOTO) Šta se dešava u Ključu, među migantima djeca i žene?

(FOTO) Šta se dešava u Ključu, među migantima djeca i žene?

Volonteri Crvenog križa u Velečevu: Stanje je haotično, pomozite migrantima.

Navode da na ovoj lokaciji nema ni električne energije, vode, toaleta, a mnogi migranti boluju od šuge.

Volonteri Crvenog križa općine Ključ uputili su danas apel svim nadležnim institucijama da se pomogne, kako su napisali, „napaćenim“ migrantima u kampu Velečevo, a koji se nalaze u izuzetno teškom stanju prenosi Avaz.

Gdje god krenuli, ovdje ih svi vraćaju. Jučer je jedna grupa migranata, koja je zapažena od policije RS na relaciji Jajce – Banja Luka, dovedena na punkt u Velečevu. Migrante koje zapaze u Bosanskom Petrovcu i Sanskom Mostu također dovoze ovdje u Velečevo. Već duže vrijeme svakodnevno pada kiša, uz jak vjetar, a nikakve zaštite nemaju. Prognozira se isto vrijeme i u narednom periodu – apeliraju iz Crvenog križa.

Navode da na ovoj lokaciji nema ni električne energije, vode, toaleta, a mnogi migranti boluju od šuge, lako prenosive zarazne bolesti!

Svakodnevno se izvještava o stanju i navedenom problemu, međutim i poslije sedam mjeseci ovakvog haotičnog stanja, niko ništa ne poduzima. Sve se svelo na pomoć koju pružaju volonteri Crvenog križa općine Ključ u hrani i odjeći, što je samo mala pomoć, kako ne bi bili gladni dok borave u Velečevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LM