(FOTO) STANJE NA PUTEVIMA: OPREZ SNIJEG POČEO PADATI!

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-14.2 Gradačac- Ormanica u mjestu Donji Lukavac, potpuno je obustavljen saobraćaj. Do završetka policijskog uviđaja saobraća se alternativnim pravcima.

Na magistralnim putevima M-18 Srednje-Olovo-Kladanj i M-16 Bugojno-Kupres pada snijeg koji se mjestimično zadržava na kolovozu. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a zbog niske temperature upozoravamo na moguću poledicu. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima Bosanska GradiškaDonja Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog  radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79