(FOTO) STARICU NAŠLI MRTVU DVA KILOMETRA OD KUĆE

Tijelo Kate Pavlović (72) iz Gornje Ravske pronađeno je danas oko 13 časova u mjestu Stara Rijeka, opština Oštra Luka, a njen nestanak policiji je prijavljen 27. novembra.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, nakon što je policiji oko 11 časova prijavljeno da je pronađeno beživotno tijelo starije ženske osobe izvršen je uviđaj te je utvrđeno da se radi o Kati Pavlović.

Podsjećamo Kata se u utorak oko 16 časova udaljila od kuće tragajući, kako mještani kažu, za izgubljenim jagnjetom, a oko 16,45 je zadnji put viđena na lokalitetu RŽR “Ljubija“.

Kako navode iz Savjeta MZ Gornja Ravska, istoga dana je otpočela potraga za njom koja je trajala do kasno u noć.

“Narednih dana je trajala potraga u koju je bio uključen veliki broj mještana, lovaca, ali i pripadnika MUP-a. Iako smo imali obećanu podšku Gorske službe spašavanja iz Mostara, ona je izostala, jer je Mile Međed (Republička uprava civilne zaštite) zabranio dolazak istima, što je izazvalo revolt i negodovanje građana, ali i policijskih službenika”, saopštili su iz Savjeta MZ Gornja Ravska.

Ističu da je lokalitet na kojem je starica pronađena udaljen oko dva km od njene kuće i mjesta gdje je poslednji put viđena.

Savez gorskih službi spašavanja u BiH ponudio je u četvrtak 29. novembra pomoć u potrazi za K.P. nestalom u selu Ravska kod Prijedora, saopšteno je iz GSS BiH.

“Tijekom petka i konzultacija s obitelji nestale, MUP-om i Civilnom zaštitom iz Prijedora organiziran je dolazak potražnih timova GSSuBiH i njihovo ukljičivanje u potragu. Za ovu akciju potrage i spašavanja bili su spremni obučeni spašavatelji iz Livna, Sarajeva, Žepča, Srebrenika, Mostara, Čitluka, Čapljine i Ljubuškog uključujući obučene potražne timove sa psima, potražne timove sa dronovima i voditelje potrage. Nažalost, u ranim poslijepodnevnim satima istoga dana, u trenutku polaska naših timova prema Prijedoru, obavješteni smo kako nadležni organi iz Prijedora nisu dobili odobrenje za naše uključivanje u potragu”, navodi se u saopšetnju.

Ističu da je njihov izostanak prouzrokovan isključivo nedostatkom odobrenja za angažovanjem u potrazi.

Napominju da je Savez gorskih službi spašavanja u BiH uvijek spreman pomoći u akcijama potrage i spašavanja na nepristupačnim područjima bilo kada i bilo gdje, na poziv rodbine ili nadležnih organa i uz njihovo odobrenje.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments