(FOTO) Šteta 100.000 KM: Povratniku vatra progutala kuću i stovarište firme

Za samo nekoliko minuta porodica Jašić iz Nove Kasabe u Općini Milići ostala je skoro bez sve imovine koju je stjecala posljednjih 20-ak godina.

Naime, njihovu kuću, a potom i stovarište firme Jašić Komerc progutao je požar. Vatrogasci iz Milića, Vlasenice i i Bratunca brzom intervencijom uspjeli su ugasiti požar, ali, nažalost, većina imovine porodice Jašić je izgorjela.

Gori objekat u Konjević Polju: Vatrogasci su na licu mjesta

– Nismo sigurni šta je izazvalo požar. Četiri vatrogasne jedinice su intervenirale. Šteta je ogromna, a najbitnije je da nije bilo ljudskih žrtava.

Djeca su pobjegla iz kuće kada se desio požar. Stotine ljudi je došlo da pomogne, ali nije bilo pomoći. Šteta je od 100.000 KM, jer je u prodajnom prostoru bilo dosta robe – rekao je za Faktor Avdija Jašić.

Firma Jašić jedna je od rijetkih bošnjačkih firmi na prostorima Bratunca, Milića i Zvornika. Avdija Jašić je pokrenuo stovarište građevinskog materijala prije 18 godina, a potom je porodični biznis preuzeo njegov sin Fadet.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79