(FOTO) Strava u Sarajevu: Otac na krim-obradi, motiv likvidacije nepoznat

Šezdesetsedmogodišnji Mujaga Ivazović, penzionisani sarajevski policajac, koji je sinoć u stanu u naselju Saraj Polje hicima iz pištolja likvidirao svog 37-godišnjeg sina Semira Ivazovića zvanog Diša, kasno sinoć je lišen slobode i još se nalazi na krim-obradi u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

On će, kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, tokom dana biti predat u nadležnost Tužilaštva, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnom predlaganju pritvora.

  Na mjestu tragedije u stanu na 7. spratu ulice Hasana Sućeske završen je uviđaj, odakle su izuzeti tragovi i dokazi.

– Izdata je naredba za obdukciju, kojom će se utvrditi tačan uzrok kako je oštećeni izgubio život – kazala je Bavčić za Faktor.

Motiv ove tragedije nije poznat, a zasad se tek zna da je svemu prethodila svađa i vika iz stana, zbog čega su komšije pozvale policiju.

Komšije su posvjedočile i da su se čula tri hica iz vatrenog oružja, nakon čege je zgradu “okupirala” policija. Na mjesto događaja je izašla i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, koja je u 20.45 sati konstatirala likvidaciju. Tijelo sina je zatim vozilom Pokop-a prevezeno u prosekturu Bare.

Semir, koji je radio kao konobar, i njegov otac nakon smrti Semirove majke u stanu su živjeli sami.

Zbog čega je došlo do svađe između oca i sina, koja je kulminirala tragedijom, nikome nije poznato.

 

(FOTO) Nana i dedo čekali 7h na pregled

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79