(FOTO) SUĐENJE UBOJICI IZ NOĆNOG KLUBA: ‘ZNAO JE MLADE CURE DIRATI PO GENITALIJAMA…’

Na riječkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje 56-godišnjem Ivanu Tomljanoviću koji je u rujnu 2017. u noćnom klubu u Senju pištoljem ubio Tomislava Lopca (38) te pokušao ubiti i pritom teško ranio još dvojicu mladića.

Tomljanović se izjasnio da nije kriv, a optužuje ga se za ubojstvo Tomislava Lopca te pokušaj ubojstva Tina Rončevića (27) i Josipa Mesića (28) sredinom rujna 2017. godine u jutarnjim satima u disco klubu ‘Konoba’.

Rijeka: Početak suđenja Ivanu Tomljanoviću kojeg se tereti za ubojstvo 26.11.2018., Rijeka – Pocetak sudenja Ivanu Tomljanovicu kojeg se tereti za ubojstvo u nocno klubu u Senju. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Početak suđenja Ivanu Tomljanoviću kojeg se tereti za ubojstvo 26.11.2018., Rijeka – Pocetak sudenja Ivanu Tomljanovicu kojeg se tereti za ubojstvo u nocno klubu u Senju. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Znao se nabacivati mladim curama”

“Optuženog nisam poznavao, no čuo sam da se znao nabacivati mladim curama, dirati po genitalijama i ponašati neprimjereno u njihovom prisustvu”, rekao je u svjedočenju Tin Rončević, koji je zbog teških tjelesnih ozljeda mjesec dana proveo u bolnici, nosio željeznu protezu zbog smrskane vilice, zbog trajno oštećenog živca još uvijek nosi ortozu na nozi te ima poremećen vid i sluh zbog kojih je i dalje nesposoban za rad, pišu 24 sata.

“Te večeri s prijateljicom sam izašao u kafić gdje nam je prišao i tražio me cigaretu, koju sam mu dao, a on nam za stol poslao piće koje nismo tražili niti smo ga popili. Vidio sam da je dosađivao nekim curama i onda napustio kafić. Kasnije iste noći vidio sam ga u disco klubu Konoba gdje sam bio u društvu, među kojima je bio i Josip. Taman pred polazak kući, oko 5.30 sati začuo sam pucnjavu i vidio Tomljanovića kako viče: ‘Sve ću vas pobiti!’. Svi su razbježali ili pokušali skriti iza stupova u discu i ja sam potrčao prema izlazu kada sam osjetio metak u bedru. Nastavio sam trčati, a onda sam pogođen u kuk. Pao sam na leđa na samom izlazu, a onda iznad sebe ugledao optuženog kako mi puca u glavu”, rekao je Tin Rončević.

Njegov prijatelj Josip Mesić bio je prva žrtva na koju je Tomljanović te večeri upucao i za razliku od Tina, on je s optuženim, kojeg je također znao tek iz viđenja, prije krvoprolića došao u konflikt.

Počeo piti još u popodnevnim satima

“Bio sam s društvom u discu, slavio se rođendan, plesalo se i zafrkavalo. U jednom trenu do nas je došao optuženi i sjeo na moju stolicu. Rekao sam mu da se udalji. Stao je iza mene držeći bocu pive u ruci, izgledalo mi je kao da će me udariti i ja sam mu je uzeo iz ruke i dao konobaru. Pri tom naguravanju pao je na pod. Tada sam krenuo prema izlazu i zvao ga da izađe van, no on je ostao pričati s Lopcem i ja sam se vratio društvu i zabavi. Lopca sam zamolio da ga ne pušta više k nama, a on mi odgovorio da nemam brige. No nakon nekog vremena optuženi se opet vratio i rekao mi: ‘Ti mene tjeraš van?’. Uhvatio me bijes pa sam tad zamahnuo nogom prema njemu, ne sjećam se jesam li ga dohvatio i on je pobjegao prema izlazu. Ne sjećam se koliko vremena je prošlo kada sam ga ponovo ugledao na ulazu kluba. Sjedio sam s Lopcem za visokim stolom, a kada su nam se pogledi sreli, Ivan je izvadio pištolj i zapucao prema meni pogodivši me u prsa. Krenuo sam prema izlazu prošavši pored ubojice te se srušio došavši do obližnjeg fast fooda”, kazao je Mesić priznajući da je te večeri bio pijan, kao što je, tvrdi, bio i ubojica.

Tomljenović je potvrdio da je toga dana počeo piti još u popodnevnim satima. “Popio sam s njima tri pelinkovca, a onda sam nastavio s pola litre prepečenice kruškovca, potom šljivovice i onda pive. Zadnja piva bila mi je ona koju mi je Mesić oduzeo”, rekao je Tomljenović.
Vijesti.hr
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL, Nel Pavletić/PIXSELL

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79