(FOTO) Teška nesreća u Gladnom Polju: Građani sa vatrogascima izvlačili mladiće iz automobila

Još jedna teška nesreća zabilježena je u BiH tačnije na magistralnom putu Gladno Polje – Rakovica.

U nesreći su učestvovala dva vozila, putniči automobil marke Renaut Clio za čijim vozalom se nalazio početnik, i teretno vozilo kompanije Orman.

Nezvanično saznajemo da su povrijeđene 3 osoba. Iz putničog automobila su građani sa vatrogascima izvlačili mladiće iz vozila piše Crna-Hronika.

Pogledajte fotografije sa mjesta nesreće

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Stanje u saobraćaju u BiH

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da tokom dužih putovanja prave češće pauze. Savjetujemo da prije polaska na put provjerite ispravnost vašeg vozila i da li posjedujete svu potrebnu dokumentaciju za vas i vaše vozilo. Na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Zbog ispitivanja nosivosti Visećeg mosta u Ostrošcu (R-437 Ostrožac-Fojnica), danas do 17 sati obustavljen je saobraćaj.

Na magistralnom putu Jablanica-Prozor (dionica Gračanica-Lug), zbog obavljanja policijskog uviđaja (zapaljenje teretnog vozila), saobraća se usporeno.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja se kreću od 15 do 30 minuta.

Napominjemo da preko graničnog prelaza Hadžin Potok-Bogovolja više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet. Istovremeno, za međunarodni promet putnika, otvareni su pogranični granični prelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79